Vintern rasat ut….

och våren är här för fullt. Jag som älskar våren och bara brukar njuta av att värmen återvänder kommer nu på mig själv med att längta till nästa vinter! Jag som inte gillar att frysa längtar redan till vintern! Jag längtar efter en kall och snörik vinter som varar länge. En vinter där jag kan få lära mig att köra släde samt att åka skidor efter hundarna. Men så länge jag bor kvar i mitt älskade Skåne får jag nog inse att det inte kommer bli så mycket av den vintern som jag vill ha.

Vad göra då? Tja, ett alternativ är ju att skaffa varma kläder och sen åka norrut på en vintersemester. Ett resmål som lockar väldigt mycket är Polardistans. Är väldigt sugen på att ställa upp som funktionär där 2016 men funderar lite på om det inte är smartare att först åka upp och ”känna” av hur allt fungerar och hur klimatet verkligen är. Ställer jag upp som funktionär så blir det nog inte alltför mycket tid till att bara gå omkring och ta in olika intryck. Tankarna om Polardistans är många och röriga men fulla av längtan och nyfikenhet. Hur jag än bestämmer mig för att göra just nu så vet jag att förr eller senare kommer jag vara funktionär där och att tankarna på att tävla är väldigt lockande.

Den ultimata tävlingen för renrasiga polarhundar! Tävlingssträckan är 160 km eller 300 km, med pulka eller släde, utan hjälp, oavsett väder och temperatur.

Egentligen hade det väl varit smartare att leta upp en mindre/kortare tävling, men det är Polardistans som är mest lockande. Ja, jag vet….jag är svag för utmaningar och ju större utmaningarna är, ju mer triggad blir jag. Fast detta är en utmaning som man inte bara hänger på utan den kräver mycket eftertanke och planering innan man ger sig in i den. Jaja, tävlingen kommer inte att försvinna över natten, är ju en tävling som funnits i många år, så jag har tid att fundera fram och tillbaka och prata med personer som har varit med i den, antingen som funktionärer eller som tävlande.

Men nu är det som sagt vår och värmen börjar återvända, vilket jag ska njuta av även om längtan till snö och kyla finns inom mig. Eftersom det börjar bli lite för varmt för vovvarna att dra (barmark) så får vi hitta på annat att göra i sommar….lite lydnad hade ju inte varit fel att träna. Lydnad är inte alls lika roligt att träna, men det är nödvändigt så det är bara för mig att ta mig i kragen och börja göra det.

Bilden är lånad av www.polardistans.com

 

Share Button
Detta inlägg postades i Drag, Hundar, matte, mig själv, tävlingar, Utmaningar. Bokmärk direktlänk.

2 svar på Vintern rasat ut….

  1. Eva säger:

    Träna utställning på grabben är ju också ett bra alternativ Wink

    • gerda säger:

      Japp! Har börjat träna in ”stå” så smått….han förstår inte riktigt vad det är jag vill….stackarn är ju van vid att han ska sitta för att få något gott. Tänker träna Dakka osså bara för skojs skull.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att infoga en smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette