Fortfarande i varmaste laget…

Tänkte dra med hundarna i eftermiddags men det var punka på cykeln och att komma iväg själv med alla fyra på en gång funkade inte alls, (får träna mer på det). Så det blev till att vänta tills kvällen så att R kunde hjälpa mig iväg.

Det blev en bra men rörig runda på 7 km. Dakka gjorde som hon brukar när hon blir för trött/varm dvs tappade fokus och började hålla på med allt annat och Zimba passade då på att vända sig om och trassla in sig själv och dom andra, suck.

Lex och Spike däremot var två riktiga arbetshästar och jobbade bra hela tiden. Men det märks att Spike inte är så gammal än för han har lite svårt för var han ska vara i förhållande till linorna, men han blir bättre på det för varje gång vi är ute. 

Share Button
Postat i Drag, Hundar, Okategoriserade | Lämna en kommentar

Äntligen lite svalare!

Förra veckan planerade vi att vi skulle försöka dra som idag men vädret har inte varit på vår sida så vi ändrade om till att sticka till hägnet ist och låta hundarna springa lösa där. Men när vi vaknade i morse så visade termometern endast 10 grader. Äntligen! Så det blev ett telefonsamtal till Ace’s husse om att vi drar med hundarna här hemma istället.

Det blev en runda på ca 5km med 5 st ivriga och pigga hundar som gillade att vi körde med två spann. Härlig avslutning på september månad och jag hoppas på att oktober bjuder på många svala dagar och mycket drag.

Share Button
Postat i Drag, Hundar | 1 kommentar

Frustration och besvikelse

Har i flera dagar laddat för att våga (pga tån) dra en runda med hundarna, i dag var jag äntligen redo för att göra det. Så fram med trehjulingen och pumpa däcken, går för att hämta draglinan. Men den hängde inte bland dom andra linorna som jag trodde.  Frown

Tänker efter lite och kommer på att den ligger ju i den lilla väskan som kan hänga på trehjulingen, hm var är den då? Ja, det var en bra fråga för den går tyvärr inte att hitta. Jaja, jag bestämmer mig för att ta den andra fyrspannslinan och göra en tillfällig expander av ett mrkoppel.  Men kommer då på att bägge nacklinorna ligger ju i väskan precis som alla sockorna gör.

Så det blir ingen körning idag tyvärr och jag har en känsla av att det inte kommer bli fler möjligheter till körningen förrän efter sommaren, för även om det inte har varit jättevarmt hitintills så har det ändå legat på gränsen för att köra med hundarna, speciellt när hundarna är otränade.

Nu blir det till att beställa rep så jag kan göra ny draglina och nacklinor, samt jaga fatt i gamla cykelslangar så jag kan sy nya sockor.  Neutral

Men jag har nog material hemma så att jag kan göra en nacklina och en expander så jag kan köra nån kall kväll, R måste ju vara hemma och passa lille Spike. Vill inte lämna honom själv och tidigast till hösten får han följa med på en kort runda…..fast han lär inte bli glad på mig om jag drar i väg med dom andra.

 

Share Button
Postat i Djur, Drag, Hundar, matte | 2 kommentarer

245 Recycle (5 av 366)

image

Har ägnat mig åt lite återvinning. Gamla cykelslangar blir nya skor till vovvarna när vi drar.

Share Button
Postat i Djur, Drag, Hundar, matte, Utmaning 365foton 2016 | 1 kommentar

217 Omklädd (4 av 366)

image

Ena sidan av Lex är nästan helt omklädd till sommardressen. Tyvärr får han vänta tills en annan dag för att få andra sidan kammad, mina händer klarar inte mer av det idag. (rättare sagt, jag börjar lära mig att stoppa i tid och på så sätt kanske slippa ha ont länge). Vill ju kunna köra hundarna i morgonkväll.

Share Button
Postat i Drag, Foto, Hundar, matte, Utmaning 365foton 2016 | Lämna en kommentar

321 Trångbodd (3 av 366)

image

321 Trångbodd (3 av 366)

En liten parvel tyckte att det var för trångt och ville ut 1 månad för tidigt, men läkarna lyckades övertala honom att han hade det bättre i den trånga magen ett tag till.
Lilla parvel, du är så efterlängtad av så många, vet inte riktigt vem det är som längtar mest. Men jag vet att du kommer ha en stor beskyddare i lilla Dakka.

Share Button
Postat i Foto, Utmaning 365foton 2016 | 1 kommentar

274 Skugglek (2 av 366)

image

Zimba

Det är inte lätt att ta ett foto på den här busen för han har kommit på att det är nåt som lyser och blinkar när man tar foto. Han är heltokig på allt som ger en skugga. Han kan stå såhär hur länge som helst och jaga skuggorna på väggen.

Share Button
Postat i Djur, Foto, Hundar, Utmaning 365foton 2016 | Lämna en kommentar

348 Vågat (1 av 366)

image

Ska jag verkligen ha dessa färger i mitt hår?
Jag ställer ju upp som modell till frisörer som vidareutbildar sig så då har jag inte mycket att säga till om.
Men jag tror nog att det blir bra. #idashardesign #modell #365foton

Share Button
Postat i Foto, Utmaning 365foton 2016 | Lämna en kommentar

Semester

Hade tänkt och vara duktig under semestern och blogga riktigt mycket.  Tänkte dela med mig av allt det fina vi får uppleva men det har inte blivit någonting av det. Internetuppkopplingen har varit dålig och långsam (typiskt när man har fri surfa även i  Norge, tack Telenor), mår illa när jag försöker blogga i bilen och på kvällarna har jag varit så trött så att jag har varit sur. ”suddasuddabortdinsuramin”
Så det får bli ett längre inlägg när vi kommit hem istället.
Hitintills har semestern varit trevlig men kall och dyr….jag hade räknat med att det skulle bli dyrt eftersom det var till Norge vi skulle men att det skulle gräva ett så enormt hål i plånboken var jag inte beredd på. Färjorna som vi var tvungna att åka med för att komma dit vi ville var många och dyra….så resten av månaden blir snååål men det är det helt klart värt!
Många härliga bilder har jag hunnit ta och fler lär det bli innan vi är hemma.

image

Åre

Share Button
Postat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Vintern rasat ut….

och våren är här för fullt. Jag som älskar våren och bara brukar njuta av att värmen återvänder kommer nu på mig själv med att längta till nästa vinter! Jag som inte gillar att frysa längtar redan till vintern! Jag längtar efter en kall och snörik vinter som varar länge. En vinter där jag kan få lära mig att köra släde samt att åka skidor efter hundarna. Men så länge jag bor kvar i mitt älskade Skåne får jag nog inse att det inte kommer bli så mycket av den vintern som jag vill ha.

Vad göra då? Tja, ett alternativ är ju att skaffa varma kläder och sen åka norrut på en vintersemester. Ett resmål som lockar väldigt mycket är Polardistans. Är väldigt sugen på att ställa upp som funktionär där 2016 men funderar lite på om det inte är smartare att först åka upp och ”känna” av hur allt fungerar och hur klimatet verkligen är. Ställer jag upp som funktionär så blir det nog inte alltför mycket tid till att bara gå omkring och ta in olika intryck. Tankarna om Polardistans är många och röriga men fulla av längtan och nyfikenhet. Hur jag än bestämmer mig för att göra just nu så vet jag att förr eller senare kommer jag vara funktionär där och att tankarna på att tävla är väldigt lockande.

Den ultimata tävlingen för renrasiga polarhundar! Tävlingssträckan är 160 km eller 300 km, med pulka eller släde, utan hjälp, oavsett väder och temperatur.

Egentligen hade det väl varit smartare att leta upp en mindre/kortare tävling, men det är Polardistans som är mest lockande. Ja, jag vet….jag är svag för utmaningar och ju större utmaningarna är, ju mer triggad blir jag. Fast detta är en utmaning som man inte bara hänger på utan den kräver mycket eftertanke och planering innan man ger sig in i den. Jaja, tävlingen kommer inte att försvinna över natten, är ju en tävling som funnits i många år, så jag har tid att fundera fram och tillbaka och prata med personer som har varit med i den, antingen som funktionärer eller som tävlande.

Men nu är det som sagt vår och värmen börjar återvända, vilket jag ska njuta av även om längtan till snö och kyla finns inom mig. Eftersom det börjar bli lite för varmt för vovvarna att dra (barmark) så får vi hitta på annat att göra i sommar….lite lydnad hade ju inte varit fel att träna. Lydnad är inte alls lika roligt att träna, men det är nödvändigt så det är bara för mig att ta mig i kragen och börja göra det.

Bilden är lånad av www.polardistans.com

 

Share Button
Postat i Drag, Hundar, matte, mig själv, tävlingar, Utmaningar | 2 kommentarer